Kanapki na ciepło

Dzisiaj przedstawiam dwa sposoby na zwykłe kanapki na ciepło. Pierwszy- ciabata:

Składniki:

- ciabata
- masło
- majonez
- pomidory
- ser
- kiełki

Co robimy:
Kroimy ciabate, smarujemy masłem i dajemy grubą warstwę majonezu. Dodajemy dużo żółtego sera i wkładamy do opiekacza. Gdy kanapki będą gotowe otwieramy je i dodajemy dodatki takie jak: pomidor, kiełki czy pokrojone, ugotowane jajka. Zamykamy i gotowe.




Druga opcja na przykład  na drugie śniadanie to ciepłą tortilla z dobrze znaną  pastą z jajek i tuńczyka.

Składniki:

- kilka ugotowanych jajek
- 2 puszki tuńczyka
- puszkę kukurydzy
- sól, pieprz
- majonez
- tortilla

Ugotowane jajka kroimy drobno lub rozdrabniamy widelcem, dodajemy tuńczyka, kukurydzę i doprawiamy według uznania oraz dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę smarujemy na podgrzanej tortilli i zawijamy





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz